Menukaart

Welkom bij restaurant Ethica!

Bij Ethica zetten wij ons in voor een duurzamere vorm van gastronomie en laten u daar graag kennis mee maken. Al onze producten zijn biologisch, zelf gekweekt of lokaal aangekocht. Ons vlees bestaat uitsluitend uit wild dat wij zelf jagen ten behoeve van natuurbeheer en ter voorkoming van overpopulatie. Onze vis wordt alleen geserveerd na strenge controle van vismethode en certificering. Wij wensen u een fijne avond!

Borrelkaart

Kimchi-kaas bitterballen (6st) € 8,50
Ree bitterballen (6st) € 9,50
Oesterzwam bitterballen (6st) € 7,00
Gedroogde wildworst met pickles en mosterd € 7,00
Zuurdesembrood met olijfolie, zout en bierstroop € 8,50
Geitenbrie met toast, walnoten en appelstroop € 9,00

Menu’s

Diner 4 gangen € 52,50
met wijnarrangement € 31,00

Diner 5 gangen € 62,50
met wijnarrangement € 38,75

Diner 6 gangen € 72,50
met wijnarrangement € 46,50

Diner 7 gangen € 82,50
met wijnarrangement € 54,25

Menu’s komen met amuse en friandise

Gerechten kunnen los besteld worden, maar zijn op zichzelf onvoldoende als volledige maaltijd.

Wijnarrangement (Heel 100 ml / Half 50 ml)

4 gangen € 31,00 / € 22,00

5 gangen € 38,75 / € 27,50

6 gangen € 46,50 / € 33,00 

7 gangen € 54,25 / € 38,50

Menu

4, 5, 6 of 7 gangen

Dinerkaart te bestellen van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17:00 uur

Menu’s komen met amuse en friandise

Hieronder vindt u 7 gangen. Bij elke gang kunt u kiezen tussen vegetarisch en niet-vegetarisch

Ceviche van IJsselmeer snoekbaars, broccoli, koolrabi, duindoorn

4, 5, 6

Langzaam gegaarde eendenbout, balsamico reductie, zuurkool, augurk

4, 5, 6

Zwarte heilbot, venkel, kaantjes van tempeh, wortel, anijs

5, 6

Ganzenborst, pastinaak, gratin, jus met cassisbes

4, 5, 6

Gestoofd wild zwijn, rivierkreeft, knoedels, berenklauw

6

Rabarber sorbet, ganache, stoofpeer, coulis, zonnebloempit

4, 5, 6

Vijf soorten geit- en schapenkaas, kweepeer, kletzenbrot
Ook mogelijk in plaats van zoet dessert

7

Menu Vegetarisch

4, 5, 6 of 7 gangen

Dinerkaart te bestellen van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17:00 uur

Menu’s komen met amuse en friandise

Hieronder vindt u 7 gangen. Bij elke gang kunt u kiezen tussen vegetarisch en niet-vegetarisch

Tomaat op verschillende wijzen, geitenkaas, aardbei, munt

4, 5, 6

Wilde paddenstoelen, kliswortel, pruimencider, cepes, aardpeer

4, 5, 6

Ravioli, pompoen, geitenkaas, zwarte knoflook, zwarte walnoot

5, 6

Wellington van bieten, spinazie, aardappel, BBQ-saus

4, 5, 6

Knolselderij mille feuille, miso, paksoi, nectarine

6

Rabarber sorbet, ganache, stoofpeer, coulis, zonnebloempit

4, 5, 6

Vijf soorten geit- en schapenkaas, kweepeer, kletzenbrot
Ook mogelijk in plaats van zoet dessert

7

Tip om toe te voegen aan het menu

Espresso martini, espresso, vodka, Ethica koffielikeur
€ 11,50

Ethica restaurant Logo

A La Carte

A la carte gerechten kunnen los besteld worden, maar zijn op zichzelf onvoldoende als volledige maaltijd

Voorgerechten € 15,50

Tomaat op verschillende wijzen, geitenkaas, aardbei, munt
Wilde paddenstoelen, kliswortel, pruimencider, cepes, aardpeer
Ceviche van IJsselmeer snoekbaars, broccoli, koolrabi, duindoorn

Tussengerechten € 16,50

                                                                                    Ravioli, pompoen, geitenkaas, zwarte knoflook, zwarte walnoot                                                                                                                                                                                      Knolselderij mille feuille, miso, paksoi, nectarine                                                                                                                                                                             Langzaam gegaarde eendenbout, balsamico reductie, zuurkool, augurk                                                                                  Gestoofd wild zwijn, rivierkreeft, knoedels, berenklauw

 

Hoofdgerechten € 23,50

Zwarte heilbot, venkel, kaantjes van zwijn, wortel, anijs
Wellington van bieten, spinazie, aardappel, BBQ-saus
Ganzenborst, pastinaak, gratin, jus van cassisbes

Nagerechten € 14,50

Vijf soorten geiten- en schapenkaas, kweepeer, kletzenbrot
Lievevrouwebedstro-roomijs, wortelcake, appel
                                                                                        Rabarbersorbet, ganache, stoofpeer, coulis, zonnebloempit                                                                                       Espresso martini, vodka, Ethica koffielikeur ( 11,50)

Duurzaam, lokaal & zelfgemaakt

De ingrediënten van onze gerechten zoeken we lokaal en wij maken bij Ethica zoveel mogelijk zelf; zoals bier, fris en andere dranken. In en om het restaurant staan onze eigen fruitbomen, kruidenplanten en gekweekte groenten; lokaler wordt het niet!