Onze eigen moestuin aan de Dunne Bierkade!

Bij de start van de Avenue Culinaire, nu bijna 20 jaar geleden, was er op de woeste grond achter Dunne Bierkade 22 een moestuin voorzien met groente en kruiden voor de eetgelegenheden op de gracht.

Enthousiasme alom, maar er was (nog) geen moestuinier. Tijdens de lockdown zijn wij, Robin en Joske, aan de slag gegaan om het plan verder uit te werken. Het realiseren van zo’n tuin is natuurlijk best tijdrovend.

De Fundatie Voorhoeve nam een deel van de tuinaanleg voor haar rekening. De tuin gaat ook een educatieve functie krijgen. Het resultaat mag er zijn!

Bijgaand een fotoverslag van ontwerp tot realisatie. Na de ontwerpfase zijn wij begonnen met het weghalen van de wildernis die in de loop van de jaren was ontstaan. Nadat alles wat niet in het tuinontwerp paste weg was gehaald konden we beginnen met opbouwen. En inmiddels is de moestuin in bedrijf!

Ben je benieuwd hoe we de groentes uit onze moestuin verwerken in onze gerechten? Kom langs en geniet van een mooie maaltijd. Bekijk hier ons actuele menu.