Banaancremeux

Vega
EiLactose

Benodigdheden

Pan
Zeef
Garde
Mengkom
Oven
Ovenschaal
Thermometer

Inhoud Mix

Bananen
Gelatine
Room
Melk
Suiker
Eieren
Vanille

Romige vulling voor desserts

1700 gram ongepelde bananen
10 gelatine vellen
1100 gram room
300 gram melk
2 vanille stokjes
500 gram suiker
850 gram eigeel

Rooster de bananen in de oven op 180ᵒC totdat ze splijten (ongeveer 15 minuten). Pureer de bananen en zeef dit.

Leg de gelatinevellen in koud water in een bakje en laat deze helemaal zacht worden.

Kook 900 gram room met de melk, vanille en de helft van de suiker. Haal van het vuur. Knijp de gelatine uit en los het op in het hete mengsel.

Klop het eigeel, de rest van de room en suiker in een bekken tot 82 Graden celcius.

Meng het eigeelmengsel met het bananen mengsel en het room mengsel. Zeef dit nog maals en klop in een mengkom tot kamertemperatuur.