Churros

Vega
EiGlutenLactose

Benodigdheden

Pan
Mengkom
Mixer
Frituur
Spuitzak

Inhoud Mix

Melk
Water
Zout
Boter
Bloem
Eieren
Poedersuiker

Spaanse zoete stengels

230 gram melk
230 gram water
snuf zout
230 gram blokjes boter
230 gram bloem
45 gram eieren

Poedersuiker voor garnering

Breng de melk, het water, zout en boter al roerend aan de kook. Zodra de boter is gesmolten, voeg de bloem toe. Goed roeren om alles te mengen tot de mix loskomt van de zijkanten (zo’n 3 minuten). Plaats mix in de mixer op medium snelheid. Voeg 2 per 2 de eieren toe, voeg pas toe wanneer de vorige eieren compleet zijn opgenomen. Mix tot een glimmend beslag. Plaats in een spuitzak en knip de gewenste lengte beslag direct in de frituurpan.

Als de stengels de frituur uitkomen, rijkelijk bestuiven met poedersuiker.