Kokos custard

Vega
Ei

Benodigdheden

Pan
Bain Marie
Garde
Zeef
Keukenmachine
Bak

Inhoud Mix

Kokosmelk
Gember
Knoflook
Eieren
Eigeel
Agar agar
Zout
Peper

Hartige vla

1 liter kokosmelk
½ eetlepel gember
300 gram ei
300 gram eigeel
15 gram agar agar
1 eetlepel knoflook
zout en peper

Breng de kokosmelk aan de kook, en als deze kookt los hier de agar hierin op en laat even zachtjes doorkoken om de agar te activeren.

Verwarm au bain marie de eigeel, hele eieren, fijngesneden knoflook en fijngesneden gember, zout en peper. Verwarm dit al roerende met een garde naar 80 graden, tot het mengsel dik begint te worden.

Meng het mengsel met de agar agar kokosmelk terwijl ze allebei nog warm zijn en laat terugkoelen in een bak.

Als het helemaal is opgesteven, fijn malen in de keukenmachine en door een fijne zeef heen drukken voor een mooi glad resultaat