Creme Brulée

Vega
EiLactose

Benodigdheden

Oven
Garde
Pan
Borden/Bakjes

Inhoud Mix

Eigeel
Suiker
Room
Melk
Vanille

Het recept voor het authentieke Franse dessert (toetje), de Creme Brulée. Speciaal van Ethica, voor jou.

Traditioneel Frans vanilledessert

230 gram eigeel
150 gram suiker
250 gram melk
750 gram room
3 vanille stokjes

Snij de vanille stokjes door de midden over de lengte en schraap de stokjes leeg. Mix de inhoud van de stokjes met de rest van de ingrediënten.

Breng alles bij elkaar, al zachtjes roerend naar iets boven kamertemperatuur in een pan op laag vuur.

Schenk het mengsel in kleine bordjes of bakjes. Dek deze vervolgens goed af met plasticfolie.

Plaats de creme brulée in een oven die op 100 graden staat, met een waterbak erin. Zodat er stoom ontstaat.

Als de creme brulée gebonden is, uit de oven halen. Plastic eraf halen en goed terug laten koelen.