DutchEnglish

Dauphine aardappelen

Vega
EiGlutenLactose

Benodigdheden

Pan
Mengkom
Garde
Spatel
Oven

Inhoud Mix

Aardappelen
Boter
Bloem
Water
Eieren
Peper
Zout
Nootmuskaat

Aardappels uit de oven op z’n Frans

1,5 kilo kruimige aardappelen
2,5 deciliter water
125 gram boter
125 gram bloem
4 eieren
Zout
Peper
Nootmuskaat

Puree maken van aardappelen, goed droog stomen na afgieten. Het water aan de kook brengen met de boter, vuur laag zetten en de bloem er aan toevoegen tot je een glad beslag krijgt. Bak dit mengsel even op laag vuur, goed roerende met de garde. Als het beslag goed bij elkaar blijft zitten en niet meer plakt, van het vuur afhalen. Daarna de eieren er één voor één aan toevoegen, goed mengen met een garde. Soezenbeslag mengen met de aardappelpuree en goed op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Je kunt het nu vormen naar eigen wens!

Maak even een test voordat je alles verwerkt. Bewaren in de vriezer.