Knapperige chocoladebodem

Vega
EiGlutenLactose

Benodigdheden

Mengkom
Oven
Taartvorm
Mixer

Inhoud Mix

Suiker
Zachte boter
Ei
Eidooier
Bloem
Cacao poeder
Zout

Het recept voor een knapperige chocoladebodem voor je taart. Speciaal van Ethica, voor jou.

Lekkere bodem voor taarten

170 gram fijne suiker
330 gram zachtgeworden boter
1 ei
2 eidooiers
430 gram bloem
30 gram cacao poeder
1 gram zout

Meng de suiker met de boter. Voeg langzaam de eieren en de eidooiers toe. Voeg erna bloem, zout en cacaopoedder toe tot alle goed gemengd is. Rol het deeg tot een platte plaat en verpak in afdekfolie. Laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast (de hele nacht is nog beter). Rol uit, houd het koud en maak de gewenste vormen van het beslag. Bak 10 minuten blind op 150 graden.