Tour de Fork: Van Kop tot Staart – zat 24 okt

Wij verzorgen met 2 andere restaurants een Tour de Fork. Als onderdeel van het Make a Change festival is op zaterdag 24 oktober het Tour de Fork van Kop tot Staart – evenement.

Wat houdt het in:

Op 1 avond bezoek je 3 restaurants.

Delftse rivierkreeft, wildgehakt, merg en Schipholganzen-paté, maar ook oesterblad-boter, niet eerder vertoonde bietjes en soja-bierstroop – enig gevoel voor avontuur is op deze Tour de Fork een must. Maar wees gerust: de restaurateurs bezorgen je smaakpapillen een geweldige wilde rit of je nou vega, vegan of liefhebber van een stukje vlees bent.

Op de Kop tot Staart Tour stap je met je gezelschap en een tourgids op de fiets langs 3 Haagse restaurants die een gedeelde passie hebben: ze zien smaak, schoonheid en oneindige mogelijkheden in de minder voor de hand liggende onderdelen van plant en dier. De chefs van deze restaurants werken met lokale, bijzondere (liefst biologische) producten en verspillen zo min mogelijk. Bij elk restaurant geniet je van een gang en een bijpassend drankje, waarbij de eigenaar het mooie verhaal achter de zaak en het gerecht vertelt.

De Tour de Fork is je kans om op 1 avond 3 geweldige Haagse restaurants te bezoeken. Je gaat geheid weer een ‘eerste keer’ meemaken deze avond en heerlijk genieten van mooie gerechten. We eindigen in Restaurant Drie waar we met de laatste gang afsluiten met live muziek. Houd er rekening mee dat het aantal plaatsen voor deze eenmalige tour zeer beperkt is. Wie neem jij mee van Kop tot Staart?

De Tour de Fork in het kort:

  • 3 Duurzame, Haagse toprestaurants ontdekken & ontmoeting met de restaurateur
  • Genieten van 3 bijzondere gerechten (vega(n) of met vlees) die samen voor een volledige maaltijd zorgen
  • 3 bijpassende drankjes (extra bestellen kan op eigen rekening). Je kunt kiezen uit wijn, bier of non-alcoholisch
  • Intiem live optreden op de laatste locatie
  • Begeleiding door een tourgids

Meer over de restaurants:

Ethica, gerund door Joske en Robin, gebruikt oude technieken om moderne gerechten te maken. Hun gerechten zijn 80% plantaardig en voor 20% bereid met dieren die in Nederland in overschot zijn – zoals de Schipholgans. Dieren die worden geruimd omdat ze de balans in de natuur verstoren, kun je bij Ethica eten, in plaats van dat ze vernietigd worden. Maar daar blijft het niet bij: ook bijzonder is dat Ethica vrijwel àlles zelf maakt, van lokale ingrediënten. Dus ook tempeh, sojasaus en vissaus worden zelf gemaakt. Lokaler wordt het niet.

Juni heeft een naam in Den Haag door de lekkernijen die ze maken met verse biologische en fair trade producten. Onbekende en vergeten ingrediënten herontdekken, minder verspillen, en eten met elkaar aan tafel te delen is waar Juni voor staat. Er wordt daarom bij Juni zoveel mogelijk met voedseloverschotten gekookt en vlees en zuivel komt van kleinschalige, duurzame veehouders in de buurt.

Ons eindpunt, Restaurant Drie is gelegen in een heel bijzonder gebouw: de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek nabij het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Liefhebbers komen er voor de natuurwijnen, vlees- en vis van kop tot staart, kruiden uit eigen moestuin en knetterverse groente van telers uit de buurt.

Kom jij ook?

Superleuk als jij erbij bent! Het aantal kaarten is beperkt, dus bestel er snel eentje op: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-tour-de-fork-van-kop-tot-staart-121436972253

Zoals gezegd: de organisatie is in handen van het Make a Change festival. Wil je meer info, klik dan op het logo hieronder:

 

 

Rivierkreeft