21 chefkoks vragen aandacht voor een gezonde bodem.

Vandaag op 21 december, de eerste dag van de winter, vragen 21 chefkoks, die werken met lokale, duurzame producten, aandacht voor een gezonde bodem. Deze koks weten als geen ander, dat een gerecht niet in de keuken of de winkel begint. Een goed en gezond gerecht begint bij de boer, in de grond.

 

We leven in het laatste decennium waarin we met elkaar het tij kunnen keren ten gunste van het klimaat, de natuur, de biodiversiteit en een gezonde basis voor onszelf en de generaties na ons. Daarom luiden chefkoks de noodklok en delen een foto van ‘het nieuwe avondmaal”. Een tafel met een weelde aan dagverse producten van een gezonde bodem, als symbool voor de start van een nieuw tijdperk waarin we gaan samenwerken met de natuur. Ze roepen Nederland en de politiek op om te werken aan een vruchtbare en vitale bodem voor onze toekomstige generaties en om toegang tot betaalbare grond te verzekeren. Meer over het ‘Samen voor Grond’ Manifest: https://www.aardpeer.nl/samenvoorgrond-manifest/