Aardappelgratin

Vega
Lactose

Benodigdheden

Oven
Mandoline
Ovenschaal

Inhoud Mix

Aardappelen
Room
Peper
Zout
Sjalotten

Heerlijke aardappel gratin

1,25 kilo geschilde aardappelen
0.5 liter room
2 gram peper
4 gram zout
2 stuks sjalotten fijn gesnipperd

Verwarm de oven op 175 graden Celcius. Voeg de gesnipperde sjalotten samen met de room en kook dit in tot twee derde. Voeg de zout en peper toe en meng goed. Snij de aardappelen dun op de mandoline zodat je dunne plakjes aardappel krijgt. Leg deze dakpans gewijs in een ovenschaal en doe over elke laag aardappels een schepje room. Herhaal dit tot alle aardappels gelegd zijn en mocht er room over zijn, schenk dit over de aardappels heen. Bak de gratin af voor 25-30 minuten, of tot de bovenkant mooi gebruind en krokant is en je er met een mes zonder weerstand doorheen kunt prikken