Pompoen Hasselback

Vega
Lactose

Benodigdheden

Oven
Ovenschotel
Mes
Snijplank
Fornuis
Pan

Inhoud Mix

Flespompoen
Boter
Maple Sirup
Kardemom Poeder

Geroosterde pompoen met kardamon en maple sirup

1 flespompoen
50 gr boter
50 gr maple sirup
1/2 el kardamon poeder
snufje peper
snufje zout

Verwarm de oven voor op 180. Schil de flespompoen, snijd hem door de lengt doormidden en vewijder al het zaad. Leg de pompoen met de gesneden kant naar beneden op een snijplank. Snijd de pompoen nu over de breedte in maar pas op je mag hem niet helemaal doorsnijden, je wilt dat het een geheel blijft. Herhaal het insnijden om de 3mm. Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter, als de boter helemaal gesmolten is mag de maplesirup erbij en dan nog 1 minuutje zachtjes laten pruttelen. Pas hierbij op dat de boter niet verbrand dan staat het vuur te hoog. Leg de ingesneden pompoen in de ovenschaal en zet ze zonder er iets op te doen 10 minuten in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten haal je de pompoen uit de oven en bestrijk je hem met een kwastje met het botermengsel. Vervolgens zout, peper en kardemon erover en weer 10 minuten in de oven. Als de 10 minuten weer voorbij zijn weer insmeren met het boter mengsell en weer terug in de oven. Nu herhaal je het nog 1x en dan is hij klaar om te serveren. In totaal heeft de pompoen 40 minuten in de oven gestaan.