Wafeltjes gemaakt van aardappel
Maak puree van:
1 kilo kruimige aardappel
100 gram roomboter, ongezouten
1 heel ei (50 gram gepasteuriseerd)
5 eidooiers (125 gram gepasteuriseerd)
Maak soezenbeslag van:
250 mililiter water
150 gram roomboter, ongezouten
125 gram gezeefde bloem
4 hele eieren
zout, peper en nootmuskaat
Doe het water en de boter in een pan en breng dit aan de kook. Als dit kookt voeg de bloem, zout, peper en nootmuskaat erbij en meng goed met de garde terwijl de pan op het vuur blijft staan. Bak dit beslag terwijl je het goed in beweging houdt in de pan. Als het beslag mooi bij elkaar blijft zitten en elastisch wordt, is het tijd om deze uit de pan te halen. Doe het hete beslag in een mengkom en roer 1 voor 1 de eieren erdoor, telkens het volgende ei erbij doen als de vorige compleet is opgenomen. Als het laatste ei erbij zit, het beslag blijven kloppen tot het een elastisch beslag vormt dat niet meer kleeft.
Meng het beslag met de puree. Doe in spuitzakken. Spuit in een wafelijzer en bak af.