Bloemkool steak met chimichurri

Vegan

Benodigdheden

Mes
Snijplank
Grillpan
Ovenschotel
Oven
Keukenmachine

Inhoud Mix

Bloemkool
Gerookt paprikapoeder
Komijnpoeder
Koriander
Peterselie
Knoflook
Rode wijn azijn
Olijfolie
Zout
Peper

Alternatieve steak met een verse kruiden pesto.

Voor de steak:
1 bloemkool
1 el gerookt paprika poeder
1 el komijn poeder
2 el olijfolie
1/2 tl vers gemalen zwarte peper
1 tl zout

Voor de chimichurri:
1/2 bosje koriander
1/2 bosje peterselie
1 teentje knoflook
2el rode wijn azijn
75ml olijfolie
zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de bloemkool doormidden en snijd dan van elke kant nog een klein stukje af zodat je 2 dikke plakken van ongeveer 2,5 cm overhoud. De restjes bewaren om een lekkere bloemkool creme of geroosterde bloemkool te maken. Smeer de 2 plakken bloemkool aan beide kanten in met de olijfolie en wrijf vervolgens de specerijen (komijn-, gerookte paprika poeder, peper en zout) op de bloemkool. Zet de grillpan op een hoog vuur en grill de bloemkool steaks aan beide kanten voor 3 minuten. Leg ze daarna in een ovenschaal en dan gaan ze nog 15 minuten in de oven.

Terwijl de bloemkoolsteaks in de oven zitten kan je de chimichurri maken.
Doe alle de koriander, peterselie, knoflook en rode wijn azijn in de keukenmachine, zet de keukenmachine aan en laat langzaam de olijfolie erbij druppelen. Als alles mooi fijn is, is hij klaar, er mogen nog wat grovere stukjes kruiden in zitten. Maak op smaak met zout en peper en serveer naast de bloemkool.