Kimchi Kaas Bitterballen

Vega
EiLactoseSojaVis

Benodigdheden

Mengkom
Rasp
Ijs knijper
Frituur
Mes
Snijplank
Zeef
Handschoenen

Inhoud Mix

Ei
Maizena
Kaas
Kimchi

Bitterbal gemaakt van kaas en kimchi

400gr kaas
200gr kimchi
1 ei
3 el maizena

Verwarm de frituur voor op 170C. Laat de kimchi even uitlekken in een zeef en rasp ondertussen de kaas en doe die in een mengkom. Snijd de kimchi fijn, zou ook kort in de keukenmachine kunnen. Doe de kimchi bij de kaas en voeg het ei en de maizena toe. Trek een paar handschoenen aan want door de peper in de kim chi kan dit weleens vervelend voelen en kneed het geheel goed door totdat je ziet dat alles goed gemengd is en aan elkaar kleeft. Nu kan je met de ijsknijper mooie gelijke porties maken en rol je met de hand er mooie balletjes van. Dan gaan ze afhankelijk van de grote van je frituurpan per 10 stuks erin. Ze mogen niet tegen elkaar aan liggen. 6 minuten frituren en dan serveren met wat lekkere bierstroop of mosterd.