Verwarm de oven op 180 graden celsius.
5 eieren
75 ml melk
30 gr gist
250 gr boter
500 gr bloem
15 gram zout
50 gram suiker
Verwarm de melk tot iets boven kamertemperatuur en laat hierin de gist activeren, tot er bubbeltjes beginnen te komen.
Meng de melk, gist, bloem en suiker bij elkaar in een mengkom en laat dit draaien met een deeghaak. Voeg een voor een de eieren erbij, telkens de volgende erbij doen als de vorige is opgenomen.
Als alle eieren erin zitten, voeg al draaiende het zout toe en daarna beetje bij beetje de boter. Dit gaat het best als de boter op kamertemperatuur is.
Als alle boter erbij zit, laat het deeg draaien tot zich een mooi elastisch deeg heeft gevormd waar alles mooi in opgenomen zit.
Laat het deeg rijzen onder een vochtige doek voor ongeveer 30 minuten op een warme plek.
Vorm bolletjes van het deeg en laat nog eens 20 minuten rijzen onder een vochtige doek.
Voor een mooi resultaat, kan je nu het deeg bestrijken met wat eigeel.
Bak af voor 25 minuten op 180 graden hete lucht oven.