Een zoet en romig schuim
1000 gram melk
600 gram dulce de leche
8 gram xantana
16 gram iota
Dulce:
Koop hiervoor de blikjes gecondenseerde melk. Laat de blikjes dicht en zet ze in een pan met bijna kokend water. Laat dit drie uur lang volledig onder het hete water zachtjes borrelen. Laat de blikjes dicht en zet ze in de koeling. De volgende dag pas openmaken. Als de blikjes nog heet zijn, kunnen deze open knallen als je ze probeert open te maken.
Schuim:
Doe de melk in een pan met dikke bodem. Klop de xantana en iota er koud in en breng voorzichtig bijna aan de kook. Net voordat het kookt, voeg de dulce toe (voorzichtig, dit brand gemakkelijk aan). Laat op een plaat als een dunne laag afkoelen tot het stevig is. blender tot een glad geheel. Haal het mengsel door een fijne zeef voor de zekerheid. Vul de slagroomspuit tot de helft met de mix, draai er een of twee patronen op, en schud. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.