DutchEnglish

Eendenlever mousse

Benodigdheden

Keukenmachine
Zeef
Mengkom
Spatel
Pan
Bak
Vorm
Garde

Inhoud Mix

Eendenlever
Slagroom
Kippenbouillon
Gelatine
Cognac/calvados
Peper
Zout

Zachte paté

600 gram eendenlever
300 mililiter half geslagen slagroom (kwark dikte)
300 mililiter bouillon (kip)
16 gram gelatine
15 mililiter cognac of calvados
Peper en zout

Maak de eendenlever schoon, hoeft niet intact te blijven. Leg gelatine in koud water. Sla slagroom kwark dikte. Maak 10% van de kippenbouillon warm en los hierin de geweekte gelatine op. Doe dit in een brede bak en voeg de rest van de kipbouillon toe: laat geheel afkoelen tot een beetje lobbige substantie. Draai de lever fijn in de keuken machine en voeg de gelei toe. Haal dit mengsel door een fijne zeef om eventueel de laatste vliezen en adertjes te verwijderen. Spatel de room erdoor en breng geheel op smaak met peper, zout en een klein beetje cognac. Laat geheel opstijven in een vorm naar keuze in de koeling.