Bloemig dessert
Een dag van tevoren: verwarm 2 liter room tot 86 graden, voeg 50 gram elderflowers toe en laat een nacht afkoelen. Uitlekken en afmeten.
pâte à bombe:
360 gram eigeel
150 gram ei
300 gram suiker
150 gram water
Verhit de suiker en water tot 125 graden. In een kom: klop de eieren en eigeel op hoge snelheid tot volledig opgeklopt. Giet de caramel erbij. Mix om medium snelheid tot afgekoeld en gestabiliseerd.
parfait:
240 gram room infused met elderflowers (25 gram per liter)
6 gram gelatine
600 gram pâte à bombe
950 gram room infused met elderflowers
Verwarm de 240 gram room en smelt de gelatine, laat afkoelen op een koude plaat en strijk uit tot het yoghurtdikte heeft bereikt. Klop de 950 gram room op en zet apart. Vouw de bombe en de 240 gram room beetje voor beetje samen. Maak familie met de overige 950 gram room. Doe in gewenste vormen en plaats in vriezer.