Recept voor fazanten jus:
5 kilo fazanten karkassen
5 uien
2 winterwortel
1 bleekselderij
½ bos tijm
10 gram rozemarijn
7,5 liter kippenbouillon
3 laurier
20 stuks gekneusde peperkorrel
2 deciliter witte wijn
3 deciliter jenever
Braad de karkassen aan op 200 graden gedurende 45 minuten in de hete lucht oven.
Schep de karkassen uit de braadslee en doe deze in een grote pan. Giet het vet wat uit de karkassen is gekomen af en doe dit weg. Eventuele aanbaksels in de braadslee goed losschrapen en dit ook in de pan doen bij de karkassen. Snij alle groenten grof en was de groenten goed. Doe dit ook in de pan. Doe de rest van de ingrediënten erbij en vul de pan met koud water.
Breng de pan met water langzaam aan de kook en laat deze gedurende 8 uur lang langzaam pruttelen.
Zeef de bouillon en laat de bouillon rustig inkoken de volgende dag tot deze de gewenste smaak heeft.