DutchEnglish

Recepten

Kruiden
Kruiden
Wat is peper? Peper is een specerij die veel gebruikt wordt in de keuken vanwege de scherpe en pikante smaak. Het wordt gemaakt van de gedroogde bessen van de peperplant, die voornamelijk wordt verbouwd ...
Kruiden
Kruiden
Wat is zout? Zout is een wit, kristallijn mineraal dat veel wordt gebruikt in onze voeding en in tal van andere toepassingen. Het is een van de oudste en meest waardevolle handelsproducten ter wereld ...
Kruiden
Kruiden
Wat is suiker? Suiker is een kristallijne stof die wordt gebruikt als zoetmaker in voedsel en dranken. Het wordt gewonnen uit suikerbieten, suikerriet, sommige vruchten, bloemen en andere planten. Suiker is een koolhydraat, waardoor ...
Vegan
Een Gastric met nolly prat is de basis voor fris zure sauzen: 180 gram sjalot grof gesneden 1 deciliter dragon azijn 0.5 liter witte wijn 180 gram nolly prat 1 laurierbladeren Peperkorrels Doe dit ...
Vega
Gluten, Lactose
Het recept voor Polenta frietjes / Funchi Fries: 1 kilo polenta 2 liter water 1 eetlepels zout 1 eetlepels boter Breng twee liter water aan de kook met de zout. Voeg hier de polenta ...
Vega
Gluten, Lactose
Ons recept voor fudge cookies, lekkere karamelkoekjes: 400 gram suiker 300 gram glucose 100 gram honing 400 gram boter 300 gram bloem Verhit de suiker, glucose, honing en boter tot het is gesmolten. Voeg ...
Lactose
Fruit Bavarois is een fris, luchtig dessert / nagerecht: 20 x 50g porties 12 gram gelatine poeder 10 mililiter citroensap 300 mililiter fruitpuree 200 mililiter suikerwater (1 deel suiker 1 deel water) 500 mililiter ...
Vegan
Mosterd
Het recept voor French dressing / Frisse saladedressing: 1 eetlepel mosterd 2 fijngesneden sjalotten 1 bosje peterselie, dragon of selderijblad peper, zout 200 mililiter zonnebloemolie 75 mililiter witte wijnazijn 100 mililiter olijfolie Meng alles ...
Vegan
Fruitige saus voor bij het dessert 1 liter frambozenpuree 200 gram suiker 1 citroen Doe de frambozenpuree, suiker en sap van een citroen in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes indampen ...
Selderij
Het recept voor de basis van kalfsjus / fond van kalf: 1 dikke winterpeen 5 ui halve prei 2 stengels selderij kwart bos peterselie 2 kilo kalfsbot 3 jeneverbessen 1 gedroogde foelie 3 peperkorrels ...
Vega
Gluten, Lactose
Met fonceerdeeg maak je de ideale taartbodem: 1 kilo bloem 500 gram boter 20 gram zout 400 gram water Bloem en boter verkruimelen, water en zout toevoegen en kneden tot een soepel deeg. 24 ...
Vegan
Gluten
Het recept voor Italiaans Platbrood, de Focaccia: 675 gram bloem 9 gram zout 6 gram suiker 2 zakjes gist Optioneel kruiden 475 mililiter water Bovenstaande ingrediƫnten kneden, bol maken, insmeren met olie en 30 ...