DutchEnglish

Recepten

Wat is suiker? Suiker is een kristallijne stof die wordt gebruikt als zoetmaker in voedsel en dranken. Het wordt gewonnen uit suikerbieten, suikerriet, sommige vruchten, bloemen en andere planten. Suiker is een koolhydraat, waardoor ...
Vegan
Een Gastric met nolly prat is de basis voor fris zure sauzen: 180 gram sjalot grof gesneden 1 deciliter dragon azijn 0.5 liter witte wijn 180 gram nolly prat 1 laurierbladeren Peperkorrels Doe dit ...
Vega
Gluten, Lactose
Het recept voor Polenta frietjes / Funchi Fries: 1 kilo polenta 2 liter water 1 eetlepels zout 1 eetlepels boter Breng twee liter water aan de kook met de zout. Voeg hier de polenta ...
Vega
Gluten, Lactose
Ons recept voor fudge cookies, lekkere karamelkoekjes: 400 gram suiker 300 gram glucose 100 gram honing 400 gram boter 300 gram bloem Verhit de suiker, glucose, honing en boter tot het is gesmolten. Voeg ...
Lactose
Fruit Bavarois is een fris, luchtig dessert / nagerecht: 20 x 50g porties 12 gram gelatine poeder 10 mililiter citroensap 300 mililiter fruitpuree 200 mililiter suikerwater (1 deel suiker 1 deel water) 500 mililiter ...
Vegan
Mosterd
Het recept voor French dressing / Frisse saladedressing: 1 eetlepel mosterd 2 fijngesneden sjalotten 1 bosje peterselie, dragon of selderijblad peper, zout 200 mililiter zonnebloemolie 75 mililiter witte wijnazijn 100 mililiter olijfolie Meng alles ...
Vegan
Fruitige saus voor bij het dessert 1 liter frambozenpuree 200 gram suiker 1 citroen Doe de frambozenpuree, suiker en sap van een citroen in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes indampen ...
Selderij
Het recept voor de basis van kalfsjus / fond van kalf: 1 dikke winterpeen 5 ui halve prei 2 stengels selderij kwart bos peterselie 2 kilo kalfsbot 3 jeneverbessen 1 gedroogde foelie 3 peperkorrels ...
Vega
Gluten, Lactose
Met fonceerdeeg maak je de ideale taartbodem: 1 kilo bloem 500 gram boter 20 gram zout 400 gram water Bloem en boter verkruimelen, water en zout toevoegen en kneden tot een soepel deeg. 24 ...
Vegan
Gluten
Het recept voor Italiaans Platbrood, de Focaccia: 675 gram bloem 9 gram zout 6 gram suiker 2 zakjes gist Optioneel kruiden 475 mililiter water Bovenstaande ingrediƫnten kneden, bol maken, insmeren met olie en 30 ...
Lactose
Ons recept voor een flexibele chocolade ganache (chocolade topping): 600 gram room 100 gram suiker 40 gram glucose snuf zout 2 gram agar agar 5 gram gelatine 250 grams chocolade 70% Zet de chocolade ...
Vega
Ei, Gluten, Lactose
Het recept voor traditionele pannenkoekjes / flensjes: 1 liter melk 350 gram bloem 6 eieren 125 gram suiker 1 sinaasappelrasp 125 gram boter Smelt de boter, en meng dit goed met de rest van ...