Wat is peper? Peper is een specerij die veel gebruikt wordt in de keuken vanwege de scherpe en pikante smaak. Het wordt gemaakt van de gedroogde bessen van de peperplant, die voornamelijk wordt verbouwd ...
Wat is zout? Zout is een wit, kristallijn mineraal dat veel wordt gebruikt in onze voeding en in tal van andere toepassingen. Het is een van de oudste en meest waardevolle handelsproducten ter wereld ...
Wat is suiker? Suiker is een kristallijne stof die wordt gebruikt als zoetmaker in voedsel en dranken. Het wordt gewonnen uit suikerbieten, suikerriet, sommige vruchten, bloemen en andere planten. Suiker is een koolhydraat, waardoor ...
Een Gastric met nolly prat is de basis voor fris zure sauzen: 180 gram sjalot grof gesneden 1 deciliter dragon azijn 0.5 liter witte wijn 180 gram nolly prat 1 laurierbladeren Peperkorrels Doe dit ...
Het recept voor Polenta frietjes / Funchi Fries: 1 kilo polenta 2 liter water 1 eetlepels zout 1 eetlepels boter Breng twee liter water aan de kook met de zout. Voeg hier de polenta ...
Ons recept voor fudge cookies, lekkere karamelkoekjes: 400 gram suiker 300 gram glucose 100 gram honing 400 gram boter 300 gram bloem Verhit de suiker, glucose, honing en boter tot het is gesmolten. Voeg ...
Fruitige saus voor bij het dessert 1 liter frambozenpuree 200 gram suiker 1 citroen Doe de frambozenpuree, suiker en sap van een citroen in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes indampen ...
Met fonceerdeeg maak je de ideale taartbodem: 1 kilo bloem 500 gram boter 20 gram zout 400 gram water Bloem en boter verkruimelen, water en zout toevoegen en kneden tot een soepel deeg. 24 ...
Het recept voor Italiaans Platbrood, de Focaccia: 675 gram bloem 9 gram zout 6 gram suiker 2 zakjes gist Optioneel kruiden 475 mililiter water Bovenstaande ingrediƫnten kneden, bol maken, insmeren met olie en 30 ...