Wat maakt Ethica duurzaam?

Restaurant Ethica

Duurzaamheid

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Duurzaam

Duurzaamheid is de basis van ons concept. Op die fundering stapelen we al onze bouwstenen en werken we aan een betere wereld. Elke beslissing die we maken toetsen we aan deze basisvoorwaarde. Dit geldt voor de producten die we gebruiken om heerlijk te koken, de materialen die we gebruiken in het restaurant en ook de duurzame relaties die we onderhouden met onze leveranciers, medewerkers en natuurlijk onze gasten.

Lokaal

Onze directe omgeving heeft zo veel te bieden! Van onze gerechten is 80% plantaardig en 20% bereid met dieren die in overschot zijn in Nederland. Hierbij kun je denken aan de Schiphol-gans, rivierkreeft, ree en wild zwijn. We hebben twee moestuinen waar we onze producten kweken en in en om het restaurant staan onze eigen fruitbomen, kruidenplanten en gekweekte groenten; lokaler wordt het niet!

Zelfgemaakt

Wij maken zoveel mogelijk zelf; zoals bier, fris en andere dranken. Ook producten als tempeh, sojasaus, kimchi en vissaus worden in het restaurant gemaakt. Hierdoor hebben we niet alleen invloed op de smaak ervan, maar weten we ook precies wat de herkomst is van de ingrediënten en of deze duurzaam geproduceerd zijn.