Crispy tempeh

Lekkere knapperige vegan hapjes Snijd de tempeh in dunne plakken en laat drogen op een theedoek. Frituur en bestrijk erna met sambal.

Bulgogi marinade

Pittige Koreaanse marinade 6 eetlepels sojasaus 3 eetlepels bruine basterdsuiker 2 eetlepels rijstwijn (mirin) 2 eetlepels geraspte ui 1 eetlepels fijngehakte knoflook 5 eetlepels geraspte rode appel 1 theelepel fijngehakte gember 1/8 theelepel gemalen zwarte peper Meng alles samen.

Bapao vulling

Gehaktvulling voor zacht broodje 1 kilo gehakt 40 gram sesamolie 100 gram gesnipperde uien 1 eetlepels knoflook 1 eetlepels gember 1 eetlepels komijnpoeder 0.5 eetlepels koekkruiden 0.5 eetlepels chilipoeder 80 mililiter soyasaus 80 mililliter ketchup 20 mililiter azijn 24 gram gelatine Week de gelatine blaadjes in koud water tot deze zacht zijn. Rul het gehakt […]

Appel-soja saus

Lekkere dip voor bij de borrel Appels 5 stuks, in kwarten Soja saus 100 ml Azijn 17 ml Pruimenwijn 17 ml (optional) Basterdsuiker 50 gr Gemberpuree of gekonfijte gember 1 el Tomaten ketchup 1 el Tabasco 0.5 tl (or something spicy) Alle ingrediënten in een pan met deksel aan de kook brengen tot de appels […]

Kimchi Kaas Bitterballen

Bitterbal gemaakt van kaas en kimchi 400gr kaas 200gr kimchi 1 ei 3 el maizena Verwarm de frituur voor op 170C. Laat de kimchi even uitlekken in een zeef en rasp ondertussen de kaas en doe die in een mengkom. Snijd de kimchi fijn, zou ook kort in de keukenmachine kunnen. Doe de kimchi bij […]