Menukaart

Welkom bij restaurant Ethica!

Bij Ethica zetten wij ons in voor een duurzamere vorm van gastronomie en laten u daar graag kennis mee maken. Al onze producten zijn biologisch, zelf gekweekt of lokaal aangekocht. Ons vlees bestaat uitsluitend uit wild dat wij zelf jagen ten behoeve van natuurbeheer en ter voorkoming van overpopulatie. Onze vis wordt alleen geserveerd na strenge controle van vismethode en certificering. Wij wensen u een fijne avond!

Borrelkaart

Gedroogde wildworst met pickles en mosterd € 7,00

Menu’s

Diner 4 gangen € 54,50
met wijnarrangement € 31,00

Diner 5 gangen € 64,50
met wijnarrangement € 38,75

Diner 6 gangen € 74,50
met wijnarrangement € 46,50

Menu’s komen met amuse en friandise

Gerechten kunnen los besteld worden, maar zijn op zichzelf onvoldoende als volledige maaltijd.

Wijnarrangement (Heel 100 ml / Half 50 ml)

4 gangen € 31,00 / € 22,00

5 gangen € 38,75 / € 27,50

6 gangen € 46,50 / € 33,00 

Menu

4, 5 of 6 gangen

Dinerkaart te bestellen van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17:30 uur

Menu’s komen met amuse en friandise

             Hieronder vindt u 6 gangen. Bij elke gang kunt u kiezen tussen vegetarisch en                           niet-vegetarisch

Lever van zeeduivel, venkel, stoofpeer, limoen

4, 5, 6

Tataki van ree, paksoi, miso, sesam

4, 5, 6

Zwaardvis, zuurkool,  knolselderij, beurre noisette met mandarijn

5, 6

Eendenborst, polenta, borlotti, tomaat, mais, zwijn

4, 5, 6

Bloedworst, groene asperge, rode kool, paddenstoel

6

 Panna cotta van pastinaak, kumquat ijs, praline, gele rozijn, amandel                                                                           of                                                                                Vijf soorten geit- en schapenkaas, compote, kletzenbrot                                                                                 of                                                                    Espresso Martini

4, 5, 6

Menu Vegetarisch

4, 5 of 6 gangen

Dinerkaart te bestellen van woensdag tot en met zaterdag vanaf 17:30 uur

Menu’s komen met amuse en friandise

               Hieronder vindt u 6 gangen. Bij elke gang kunt u kiezen tussen vegetarisch en                      niet-vegetarisch

Tomaat, meloen, mierikswortel, augurk, salie

4, 5, 6

Gele biet hasselback, konings oesterzwam, spinazie, cashew, cassishoutolie

4, 5, 6

Ravioli, doperwt, geitenkaas, paddenstoelen, pompoen, salieboter

5, 6

Gemarineerde aubergine, zwarte bonen, groene tomaat, bloemkool

4, 5, 6

Cantharellen, aardpeer, zwarte walnoot, hazelnoot, cepes

6

   Panna cotta van pastinaak, kumquat ijs, praline, gele rozijn, amandel                                                                         of                                                                                    Vijf soorten geit- en schapenkaas, compote, kletzenbrot                                                                              of                                                                    Espresso Martini 

4, 5, 6

Ethica restaurant Logo

A La Carte

A la carte gerechten kunnen los besteld worden, maar zijn op zichzelf onvoldoende als volledige maaltijd

Voorgerechten € 15,50

                                                                                                 Tomaat, meloen, mierikswortel, augurk, salie                                                                                                                                                                         Gele biet hasselback, konings oesterzwam, spinazie, cashew, cassishoutolie                                                                                   Lever van zeeduivel, venkel, stoofpeer. limoen

Tussengerechten € 16,50

                                                                                   Ravoli, doperwt, geitenkaas, paddenstoelen, pompoen, salieboter                                                                                                                                                                           Cantharellen, aardpeer, zwarte walnoot, hazelnoot, cepes                                                                                                                                                                                             Tataki van ree, paksoi, miso, sesam                                                                                                                     Bloedworst, groene asperge, rode kool, paddenstoel  

Hoofdgerechten € 23,50

                                                                                     Zwaardvis, zuurkool, knolselderij, beurre noisette met mandarijn                                                                                                                                                                   Gemarineerde aubergine, zwarte bonen, groene tomaat, bloemkool                                                                                        Eendenborst, polenta, borlotti, tomaat, mais       

Nagerechten € 14,50

Vijf soorten geiten- en schapenkaas, compote, kletzenbrot
                                                                                 Panna cotta van pastinaak, kumquat ijs, praline, gele rozijn, amandel                                                                                 Espresso martini, vodka, Ethica koffielikeur ( 11,50)

Duurzaam, lokaal & zelfgemaakt

De ingrediënten van onze gerechten zoeken we lokaal en wij maken bij Ethica zoveel mogelijk zelf; zoals bier, fris en andere dranken. In en om het restaurant staan onze eigen fruitbomen, kruidenplanten en gekweekte groenten; lokaler wordt het niet!