Wat is bloem en waar komt het vandaan?

Bloem is een veelgebruikt ingrediënt in de keuken, vooral in bakrecepten. Het speelt een cruciale rol bij het creëren van structuur en textuur in gebakken producten, en het wordt gebruikt in een breed scala aan gerechten over de hele wereld. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat bloem precies is, hoe het wordt […]

Flensjes

Het recept voor traditionele pannenkoekjes / flensjes: 1 liter melk 350 gram bloem 6 eieren 125 gram suiker 1 sinaasappelrasp 125 gram boter Smelt de boter, en meng dit goed met de rest van de ingrediënten. Bak in de koekenpan met wat boter of olie

Focaccia

Het recept voor Italiaans Platbrood, de Focaccia: 675 gram bloem 9 gram zout 6 gram suiker 2 zakjes gist Optioneel kruiden 475 mililiter water Bovenstaande ingrediënten kneden, bol maken, insmeren met olie en 30 minuten laten rijzen. Olijfolie smaak geven met knoflook en dergelijke. Minuut kneden, uitrollen tot 2 centimeter dik, induwen met vingers, olijfolie […]

Fonceerdeeg

Met fonceerdeeg maak je de ideale taartbodem: 1 kilo bloem 500 gram boter 20 gram zout 400 gram water Bloem en boter verkruimelen, water en zout toevoegen en kneden tot een soepel deeg. 24 uur laten rusten in de koelkast.

Fudge cookies

Ons recept voor fudge cookies, lekkere karamelkoekjes: 400 gram suiker 300 gram glucose 100 gram honing 400 gram boter 300 gram bloem Verhit de suiker, glucose, honing en boter tot het is gesmolten. Voeg bloem toe. Laat afkoelen in koelkast. Maak kleine balletjes en bak ongeveer 6 minuten op 175 graden.

Funchi Fries / Polenta Frietjes

Het recept voor Polenta frietjes / Funchi Fries: 1 kilo polenta 2 liter water 1 eetlepels zout 1 eetlepels boter Breng twee liter water aan de kook met de zout. Voeg hier de polenta aan toe. Kook de polenta gaar. Als deze gaar is, roer de boter erdoor en stort het mengsel in een slede […]

Kruidkorst / Crustaiche

Het recept voor kruidkorst / crustaiche: 60 gram gefrituurde peterselie 8 gram rozemarijn gehakt 8 gram tijm gehakt 48 gram broodkruim 48 gram panko 20 gram geraspte parmezaan 12 gram zout 96 gram hazelnoot gehakt Meng alles samen in een mengkom.

Curry Bitterbal

De bitterbal, maar dan net wat anders! 8 gram gelatine poeder 120 gram boter 400 gram gehakt 12 gram curry pasta 120 gram bloem 400 ml bouillon (dit kan uit een pakje zijn maar voor een nog lekkerder resultaat kan je zelf ook een bouillon maken) Maak bouillon. Voeg de gelatine toe. Kook in andere […]

Dauphine aardappelen

Het recept voor heerlijke Dauphine aardappelen uit de oven. Speciaal van Ethica, voor jou. Dauphine aardappels uit de oven op z’n Frans 1,5 kilo kruimige aardappelen 2,5 deciliter water 125 gram boter 125 gram bloem 4 eieren Zout Peper Nootmuskaat Puree maken van aardappelen, goed droog stomen na afgieten. Het water aan de kook brengen […]

Decor Tuille

Decor Tuille, knapperige koekjes die je kunt vormen als ze warm zijn! 100 gr bloem 100 gr eiwit 100 gr gesmolten boter 100 gr poedersuiker Meng alles bij elkaar tot een beslag en laat het koud worden in de koelkast. Smeer de koekjes tot gewenste grootte op een bakplateau met bakpapier eronder. Afbakken op 160 […]