Donuts

Ons recept voor de echt Amerikaanse klassieker, donuts! (+/- 9 stuks) 3 gram gedroogde gist 18 mililiter lauw water 75 mililiterlauwe melk 1 eetlepel suiker 30 gram gesmolten boter 172 gram bloem 1 eieren Meng gist, water, melk en een beetje suiker in een kom. Zet deze 10 minuten apart. Meng het gistmengsel met de […]

Empenada deeg

Het recept voor Empenada deeg , een Spaanse delicatesse: 1200 gram bloem 400 gram boter 320 gram water 2 eieren 20 gram zout Kneed alles tot een mooie egale massa. Verpak het deeg in plasticfolie voor minimaal 30 minuten. Rol uit en steek grote cirkels uit. Nu kan je de empenadas vullen met een vulling […]

Kaas Espuma

Het recept voor Kaas Espuma (Schuim van kaas): 300 mililiter melk 100 mililiter room 200 gram harde kaas, goed fijngeraspt 1 gram zout 1 gram peper Kook de melk met met de room en haal daarna van het vuur. Als het nog heet is, voeg de kaas toe om te laten smelten. Haal het mengsel […]

Crunchy kruidkorst

Het recept voor een crunchy kruidkorst, bedoeld om vlees, vis of groente mee te paneren. 1 zak cornflakes 4 gram knoflookpoeder 10 gram tijm 10 gram rozemarijn Meng alles samen tot de cornflakes goed fijn zijn, tot een grof poeder. Mogen nog wel wat stukjes in zitten.

Chocolate Chip Cookies

Verslavende Chocolate Chip Cookies 200 gram bloem 100 gram suiker 125 gram zachte boter 3 gram zout 50 gram pure chocolade stukjes 1 vanille stokjes 1 stuks eieren Alles bij elkaar in een mengkom en kneden tot een deeg. Kleine bolletjes vormen van het deeg en speels met de duim platdrukken. 175 graden 6 minuten […]

Croissant Churros

Geniet van een Croissant Churros (Frans-Spaans zoet broodje) (recept voor 50 stuks) 7 eetlepels suiker 1,25 liter water 10 gram zout 3 eetlepel kaneel 875 gram croissants 10 eetlepeel zonnebloemolie Mix de croissants tot een poeder in de mixer. Kook het water met zout, olie en suiker. Voeg kaneel en croissantpulver toe. Plaats in spuitzak […]

Crumble met honing

Crumble met honing is een knapperige dessert crumble. 200 gram bloem 50 gram havermout 250 gram zachte boter 3 eetlepels honing Meng alle ingrediënten met elkaar en rol uit op een bakplaat met bakpapier bak dit af in de oven op 160 graden totdat het goed is.

Churros

Spaanse zoete stengels 230 gram melk 230 gram water snuf zout 230 gram blokjes boter 230 gram bloem 45 gram eieren Poedersuiker voor garnering Breng de melk, het water, zout en boter al roerend aan de kook. Zodra de boter is gesmolten, voeg de bloem toe. Goed roeren om alles te mengen tot de mix […]

Corn bread

Zuid-Amerikaans brood 400 gram boter 900 gram mais 160 gram room 90 gram melk 165 gram ei 245 gram bloem 230 gram isomalt 160 gram polenta 100 gram suiker 4,5 gram bakpoeder 2,5 gram baking soda Verwarm oven op 90 graden. Kook de boter met de mais. Mix dit in de blender en voeg de […]

Mais fritters

Knapperige maiskoekjes 800 gram mais 2 eieren 10 gram zout 30 gram suiker 150 gram bloem 1 bos lente ui 2 tenen knoflook 1 ui fijn gesnipperd Meng alle ingrediënten met elkaar en knijp balletjes en frituur op 160/175 graden.