French dressing

Frisse saladedressing 1 eetlepel mosterd 2 fijngesneden sjalotten 1 bosje peterselie, dragon of selderijblad peper, zout 200 mililiter zonnebloemolie 75 mililiter witte wijnazijn 100 mililiter olijfolie Meng alles behalve de olie. Klop de olie langzaam door het mengsel, zodat het niet schift.

Crabcakes

Hartige viskoekjes 800 gram krab 3 eieren 50 gram kreeftenmayonaise (of normale mayo) 8 gram mosterdpoeder 1 ui gesnipperd 1 gram cayennepeper 5 gram knoflookpoeder 3 gram oldbay 10 gram zout 40 gram olijfolie 240 gram panko 5 gram peterselie Alles goed mixen met elkaar. Vorm bolletjes naar wens en druk deze iets plat, zodat […]

Café de Paris boter

Dé klassieke kruidenboter 700 gram boter 45 gram fijne ronde peterselie 45 gram gesneden bieslook 45 gram ansjovis 250 gram ketchup 30 gram cognac 30 gram Madeira 20 gram knoflookteen 40 gram grove mosterd Meng in de keukenmachine de ansjovis, drank en de knoflook. Voeg de ketchup, madeira, mosterd en boter toe. Snijd de kruiden […]

Ceasardressing

Een tradidionele saladedressing 325 gram ei 105 gram fijne mosterd 30 gram ansjovis 60 gram parmazaan 30 gram knoflooktenen 2x sap van citroen 1225 ml arachideolie Peper 15 gram zout Meng alles behalve de olie in de keukenmachine fijn. Als alles fijn is, al draaiende de olie langzaam en gelijkmatig toevoegen. Niet te snel de […]

Appel dressing

Frisse dressing voor over de salade 1 zure appel 0.5 citroen 1 DL witte wijn azijn 3 DL zonnebloemolie 1 el mosterd

Anijs dressing

Lekkere anijsdressing voor over de salade 3 sjalotten 100 ml olijfolie 100 ml zonnebloemolie 1tl steranijszaad 30 ml azijn zout peper   Snijd de sjalotten fijn. Meng met een garde alle andere ingrediënten in een kom. Voeg de sjalotten toe.