Fishcakes Thai / Aziatische viskoekjes

Het recept voor Aziatische viskoekjes / Fishcakes Thai: 1 kilo vis 1 kilo boter 350 gram zoete aardappel 4 lente ui 1/2 bos koriander 1/2 bos munt 2 rode pepers 2 eieren 4 centimeter citroengras 1/2 eetlepel gember 1 eetlepel red curry Rasp de zoete aardappel grof op een kaasrasp. Meng de rest van de […]

Flensjes

Het recept voor traditionele pannenkoekjes / flensjes: 1 liter melk 350 gram bloem 6 eieren 125 gram suiker 1 sinaasappelrasp 125 gram boter Smelt de boter, en meng dit goed met de rest van de ingrediënten. Bak in de koekenpan met wat boter of olie

Flexibele chocolade ganache

Ons recept voor een flexibele chocolade ganache (chocolade topping): 600 gram room 100 gram suiker 40 gram glucose snuf zout 2 gram agar agar 5 gram gelatine 250 grams chocolade 70% Zet de chocolade klaar in een kom. Breng in een pan al kloppend de room, zout en agar agar aan de kook. Voeg gelatine […]

Fonceerdeeg

Met fonceerdeeg maak je de ideale taartbodem: 1 kilo bloem 500 gram boter 20 gram zout 400 gram water Bloem en boter verkruimelen, water en zout toevoegen en kneden tot een soepel deeg. 24 uur laten rusten in de koelkast.

Fruit bavarois

Fruit Bavarois is een fris, luchtig dessert / nagerecht: 20 x 50g porties 12 gram gelatine poeder 10 mililiter citroensap 300 mililiter fruitpuree 200 mililiter suikerwater (1 deel suiker 1 deel water) 500 mililiter room Verwarm de fruitpuree, citroensap en suiker in een pan. Los al kloppend de gelatine erbij. Laten afkoelen op ijs en […]

Fudge cookies

Ons recept voor fudge cookies, lekkere karamelkoekjes: 400 gram suiker 300 gram glucose 100 gram honing 400 gram boter 300 gram bloem Verhit de suiker, glucose, honing en boter tot het is gesmolten. Voeg bloem toe. Laat afkoelen in koelkast. Maak kleine balletjes en bak ongeveer 6 minuten op 175 graden.

Funchi Fries / Polenta Frietjes

Het recept voor Polenta frietjes / Funchi Fries: 1 kilo polenta 2 liter water 1 eetlepels zout 1 eetlepels boter Breng twee liter water aan de kook met de zout. Voeg hier de polenta aan toe. Kook de polenta gaar. Als deze gaar is, roer de boter erdoor en stort het mengsel in een slede […]

Empenada deeg

Het recept voor Empenada deeg , een Spaanse delicatesse: 1200 gram bloem 400 gram boter 320 gram water 2 eieren 20 gram zout Kneed alles tot een mooie egale massa. Verpak het deeg in plasticfolie voor minimaal 30 minuten. Rol uit en steek grote cirkels uit. Nu kan je de empenadas vullen met een vulling […]

Kruidkorst / Crustaiche

Het recept voor kruidkorst / crustaiche: 60 gram gefrituurde peterselie 8 gram rozemarijn gehakt 8 gram tijm gehakt 48 gram broodkruim 48 gram panko 20 gram geraspte parmezaan 12 gram zout 96 gram hazelnoot gehakt Meng alles samen in een mengkom.

Curry Bitterbal

De bitterbal, maar dan net wat anders! 8 gram gelatine poeder 120 gram boter 400 gram gehakt 12 gram curry pasta 120 gram bloem 400 ml bouillon (dit kan uit een pakje zijn maar voor een nog lekkerder resultaat kan je zelf ook een bouillon maken) Maak bouillon. Voeg de gelatine toe. Kook in andere […]