Decor Tuille

Knapperige koekjes die je kunt vormen als ze warm zijn! 100 gr bloem 100 gr eiwit 100 gr gesmolten boter 100 gr poedersuiker Meng alles bij elkaar tot een beslag en laat het koud worden in de koelkast. Smeer de koekjes tot gewenste grootte op een bakplateau met bakpapier eronder. Afbakken op 160 graden tot […]

Donuts

Ons recept voor de echt Amerikaanse klassieker, donuts! (+/- 9 stuks) 3 gram gedroogde gist 18 mililiter lauw water 75 mililiterlauwe melk 1 eetlepel suiker 30 gram gesmolten boter 172 gram bloem 1 eieren Meng gist, water, melk en een beetje suiker in een kom. Zet deze 10 minuten apart. Meng het gistmengsel met de […]

Doperwten puree

Lekker bijgerecht Tijm/Rozemarijn naar smaak 300 gram verse doperwten 40 gram boter Peper/zout naar smaak Zet de boter op heel laag vuur en laat hier de rozemarijn en tijm in trekken. Kook de erwten gaar. Pulseren in de blender, terwijl je de boter er langzaam bij giet en het hele geheel een gladde puree wordt. […]

Duchesse Aardappel

Het recept voor Duchesse Aardappel (Knapperige aardappeltoefjes): 1 kilo aardappelpuree (bintje) 80 gram eidooier 100 gram boter 100 gram melk Zout, peper en nootmuskaat Kook de aardappelen gaar en maak hier een droge puree van. Zorg dat je boter op kamer temperatuur is. Meng de aardappelpuree met de rest van de ingrediënten. Nu kan je […]

Dulce schuim

Een zoet en romig schuim 1000 gram melk 600 gram dulce de leche 8 gram xantana 16 gram iota Dulce: Koop hiervoor de blikjes gecondenseerde melk. Laat de blikjes dicht en zet ze in een pan met bijna kokend water. Laat dit drie uur lang volledig onder het hete water zachtjes borrelen. Laat de blikjes […]

Elderflower ice cream

Het recept voor bloemig ijs, oftewel Elderflower ice cream: 480 gram room 880 gram melk 320 gram dextrose 136 gram melkpoeder 2 eetlepels ice cream stabilizer 50 gram elderflowers Voeg alle ingrediënten behalve de bloemen samen in een pan en verhit tot 86 graden. Voeg de bloemen toe en laat een nacht afkoelen. Haal de […]

Elderflower parfait

Bloemig dessert Een dag van tevoren: verwarm 2 liter room tot 86 graden, voeg 50 gram elderflowers toe en laat een nacht afkoelen. Uitlekken en afmeten. pâte à bombe: 360 gram eigeel 150 gram ei 300 gram suiker 150 gram water Verhit de suiker en water tot 125 graden. In een kom: klop de eieren […]

Empenada deeg

Het recept voor Empenada deeg , een Spaanse delicatesse: 1200 gram bloem 400 gram boter 320 gram water 2 eieren 20 gram zout Kneed alles tot een mooie egale massa. Verpak het deeg in plasticfolie voor minimaal 30 minuten. Rol uit en steek grote cirkels uit. Nu kan je de empenadas vullen met een vulling […]

Croissant Churros

Frans-Spaans zoet broodje (recept voor 50 stuks) 7 eetlepels suiker 1,25 liter water 10 gram zout 3 eetlepel kaneel 875 gram croissants 10 eetlepeel zonnebloemolie Mix de croissants tot een poeder in de mixer. Kook het water met zout, olie en suiker. Voeg kaneel en croissantpulver toe. Plaats in spuitzak en spuit direct in frituurpan, […]

Crumble met honing

Knapperige dessert crumble 200 gram bloem 50 gram havermout 250 gram zachte boter 3 eetlepels honing Meng alle ingrediënten met elkaar en rol uit op een bakplaat met bakpapier bak dit af in de oven op 160 graden totdat het goed is.