Courgette Rösti

Geniet van een knapperige gezonde bite in de vorm van een Courgette Rösti. 4 grote courgettes 2 eieren 3 bosuien 30 gram fijngehakte peterselie 30 gram fijngehakte munt 125 gram geraspte kaas 65 gram bloem citroen zout en peper Rasp de courgettes op de grove rasp van een kaasschaaf. Strooi een klein beetje zout erop […]

Couscous crisp

Oosters krokantje 250 gram couscous 400 mililiter bouillon naar keuze 30 gram verse kruiden naar keuze 1 sjalot 25 mililiter eiwit Verwarm oven op 120 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier of een siliconen bakmatje. Kook de couscous met de bouillion en de verse kruiden. Mix het mengsel in de blender met de sjalot. […]

Crème Patissière

Het recept voor Franse dessertvulling, oftewel Crème Patissière. Speciaal van Ethica, voor jou. Romige franse dessertvulling 4 deciliter melk 2 eieren 3 eierdooiers 1 vanillestokje 160 gram suiker 50 gram bloem Verwarm de melk met de vanille en de helft van de suiker. Klop de eieren luchtig en meng met de rest van de suiker. […]

Crème surprise

Het recept voor Franse dessertvulling, oftewel Crème Surprise. Speciaal van Ethica, voor jou. Vulling voor desserts 80 gram creme pâtissière 50 gram poedersuiker 200 gram crème fraiche Isigny Werkwijze: Crème fraîche opslaan. Crème pâtissière licht verwarmen (lauw) en hierin de poedersuiker oplossen. Vervolgens de crème fraîche erdoor spatelen.

Knapperige chocoladebodem

Het recept voor een knapperige chocoladebodem voor je taart. Speciaal van Ethica, voor jou. Lekkere bodem voor taarten 170 gram fijne suiker 330 gram zachtgeworden boter 1 ei 2 eidooiers 430 gram bloem 30 gram cacao poeder 1 gram zout Meng de suiker met de boter. Voeg langzaam de eieren en de eidooiers toe. Voeg […]

Cheesecake

Het recept voor het maken van een heerlijke cheesecak. Speciaal van Ethica, voor jou. De lekkerste cheesecake van Den Haag Voor 3 taarten Bodem: 400 gram bloem 100 gram amandelpoeder 200 gram bruine basterdsuiker 20 gram eigeel 400 gram zachte boter Deeg uitrollen en afbakken in de oven 180°C 12 minuten. Vulling: 650 gram roomkaas […]

Cheesecake limoen

Het recept voor het maken van cheesecake limoen. Speciaal van Ethica, voor jou. Zuur frisse cheesecake Bodem: 240 gram maria koekjes 20 gram suiker 220 gram boter Meng dit alles bij elkaar in de keukenmachine tot het een mooi glad deeg is. Stort dit in een taartvorm  of bakblik, druk aan en laat het opstijven. […]

Choco bietentaart

Het recept voor het maken van choco bietentaart. Speciaal van Ethica, voor jou. Heerlijk sappige chocoladetaart Droge mix: 450 gram tarwemeel 200 gram bruine basterdsuiker 150 gram cacaopoeder 100 gram chocolade pastilles snuf zout 1 zakje vanillesuiker 1 zakje bakpoeder Natte mix: 500 gram bietenblokjes (+/- 4mm) 200 milliliter zonnebloemolie 250 milliliter melk 2 eetlepels(appel)azijn […]

Chocolade taartje

Het recept voor het maken van een warm chocolade taartje. Speciaal van Ethica, voor jou. Een warm chocolade verrassingsdessert Voor 9 taartjes 120 gram chocolade 75 gram boter 40 gram melk 45 gram room 110 gram eieren 30 gram suiker 35 gram bloem Eieren en suiker opslaan. In een kom chocolade klaarzetten. In een pan […]

Chocolade deeg

Het recept voor het maken van chocolade deeg voor taarten. Speciaal van Ethica, voor jou. Chocoladedeeg voor een taartbodem 580 gram bloem 150 gram cacaopoeder 250 gram witte basterdsuiker 1 theelepel zout 580 gram boter 100 gram gepasteuriseerd eigeel Meng de bloem, basterdsuiker, zout en cacaopoeder in een kom en maak een kuiltje in het […]