Crunchy kruidkorst

Het recept voor een crunchy kruidkorst, bedoeld om vlees, vis of groente mee te paneren. 1 zak cornflakes 4 gram knoflookpoeder 10 gram tijm 10 gram rozemarijn Meng alles samen tot de cornflakes goed fijn zijn, tot een grof poeder. Mogen nog wel wat stukjes in zitten.

Chocolate Chip Cookies

Verslavende Chocolate Chip Cookies 200 gram bloem 100 gram suiker 125 gram zachte boter 3 gram zout 50 gram pure chocolade stukjes 1 vanille stokjes 1 stuks eieren Alles bij elkaar in een mengkom en kneden tot een deeg. Kleine bolletjes vormen van het deeg en speels met de duim platdrukken. 175 graden 6 minuten […]

Cremeux van gebrande tomaten

Het recept voor Franse hartige creme van gebrande tomaten, oftewel Cremeux. Speciaal van Ethica, voor jou. Hartige creme 600 gram puree van geplisseerde en donker geroosterde tomaten (bijna verbrand) 100 gram eidooier 100 gram boter 100 gram room 6 blaadjes gelatine (of 9 gram gelatinepoeder) Maak de puree hoog op smaak met worchestershiresaus, knoflook, limoen, […]

Knapperige chocoladebodem

Het recept voor een knapperige chocoladebodem voor je taart. Speciaal van Ethica, voor jou. Lekkere bodem voor taarten 170 gram fijne suiker 330 gram zachtgeworden boter 1 ei 2 eidooiers 430 gram bloem 30 gram cacao poeder 1 gram zout Meng de suiker met de boter. Voeg langzaam de eieren en de eidooiers toe. Voeg […]

Chocolade ganache

Het recept voor het maken van chocolade ganache. Speciaal van Ethica, voor jou. Lekkere chocoladecreme 600 gram chocolade (53%) 300 gram room 160 gram zachte boter in blokjes Verwarm de chocolade een beetje. Verhit de room tot het kookpunt en giet over de chocolade. Laat 10 minuten staan en roer tot een gladde saus. Voeg […]

Chocolade saus voor topping

Het recept voor een heerlijke, machtige chocolade topping. Speciaal van Ethica, voor jou. Machtige chocolade topping 150 gram chocolade 53% 400 gram room 40 gram Glucose (1 eetlepel) Verhit de room en glucose tot aan het kookpunt. Giet over de chocolade en laat 10 minuten staan. Roer totdat het egaal is. Laten afkoelen in koelkast […]

Churros

Spaanse zoete stengels 230 gram melk 230 gram water snuf zout 230 gram blokjes boter 230 gram bloem 45 gram eieren Poedersuiker voor garnering Breng de melk, het water, zout en boter al roerend aan de kook. Zodra de boter is gesmolten, voeg de bloem toe. Goed roeren om alles te mengen tot de mix […]

Corn bread

Zuid-Amerikaans brood 400 gram boter 900 gram mais 160 gram room 90 gram melk 165 gram ei 245 gram bloem 230 gram isomalt 160 gram polenta 100 gram suiker 4,5 gram bakpoeder 2,5 gram baking soda Verwarm oven op 90 graden. Kook de boter met de mais. Mix dit in de blender en voeg de […]

Mais espuma

Hartig schuim 1100 gram mais 4 gram xantana 400 gram room 10 gram gelatine 12 gram zout Maal in de blender de mais heel fijn in twee delen. Bij het tweede deel voeg op lage snelheid rustig de xantana en meng 1 minuut. Verwarm de gehele puree in een pan en klop de gelatine erdoor […]

Courgette Rösti

Geniet van een knapperige gezonde bite in de vorm van een Courgette Rösti. 4 grote courgettes 2 eieren 3 bosuien 30 gram fijngehakte peterselie 30 gram fijngehakte munt 125 gram geraspte kaas 65 gram bloem citroen zout en peper Rasp de courgettes op de grove rasp van een kaasschaaf. Strooi een klein beetje zout erop […]