Creme Brulée

Het recept voor het authentieke Franse dessert (toetje), de Creme Brulée. Speciaal van Ethica, voor jou. Traditioneel Frans vanilledessert 230 gram eigeel 150 gram suiker 250 gram melk 750 gram room 3 vanille stokjes Snij de vanille stokjes door de midden over de lengte en schraap de stokjes leeg. Mix de inhoud van de stokjes […]

Crème chantilly

Het recept voor het zoete Griekse slagroomtoetje, de Crème Chantilly. Speciaal van Ethica, voor jou. Slagroom crème 1 kilo Griekse yoghurt 1 kilo slagroom 100 gram suikersiroop (van Monin oid) 1 eetlepel vanille aroma Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Meng de griekse yoghurt met suikersiroop, vanille aroma en meng goed. Spatel de griekse yoghurt […]

Crème Patissière

Het recept voor Franse dessertvulling, oftewel Crème Patissière. Speciaal van Ethica, voor jou. Romige franse dessertvulling 4 deciliter melk 2 eieren 3 eierdooiers 1 vanillestokje 160 gram suiker 50 gram bloem Verwarm de melk met de vanille en de helft van de suiker. Klop de eieren luchtig en meng met de rest van de suiker. […]

Crème surprise

Het recept voor Franse dessertvulling, oftewel Crème Surprise. Speciaal van Ethica, voor jou. Vulling voor desserts 80 gram creme pâtissière 50 gram poedersuiker 200 gram crème fraiche Isigny Werkwijze: Crème fraîche opslaan. Crème pâtissière licht verwarmen (lauw) en hierin de poedersuiker oplossen. Vervolgens de crème fraîche erdoor spatelen.

Cheesecake limoen

Het recept voor het maken van cheesecake limoen. Speciaal van Ethica, voor jou. Zuur frisse cheesecake Bodem: 240 gram maria koekjes 20 gram suiker 220 gram boter Meng dit alles bij elkaar in de keukenmachine tot het een mooi glad deeg is. Stort dit in een taartvorm  of bakblik, druk aan en laat het opstijven. […]

Choco bietentaart

Het recept voor het maken van choco bietentaart. Speciaal van Ethica, voor jou. Heerlijk sappige chocoladetaart Droge mix: 450 gram tarwemeel 200 gram bruine basterdsuiker 150 gram cacaopoeder 100 gram chocolade pastilles snuf zout 1 zakje vanillesuiker 1 zakje bakpoeder Natte mix: 500 gram bietenblokjes (+/- 4mm) 200 milliliter zonnebloemolie 250 milliliter melk 2 eetlepels(appel)azijn […]

Chocolade mousse

Het recept voor het maken van een chocolade mousse. Speciaal van Ethica, voor jou. Het lekkerste dessert dat er bestaat 450 gram pure chocolade pastilles 200 gram suiker 270 gram gezeefd eiwit 180 gram gezeefd eidooier 1 liter room Laat de chocolade smelten au bain marie. Sla de room half op met de helft van […]

Chocolade taartje

Het recept voor het maken van een warm chocolade taartje. Speciaal van Ethica, voor jou. Een warm chocolade verrassingsdessert Voor 9 taartjes 120 gram chocolade 75 gram boter 40 gram melk 45 gram room 110 gram eieren 30 gram suiker 35 gram bloem Eieren en suiker opslaan. In een kom chocolade klaarzetten. In een pan […]

Chocolade deeg

Het recept voor het maken van chocolade deeg voor taarten. Speciaal van Ethica, voor jou. Chocoladedeeg voor een taartbodem 580 gram bloem 150 gram cacaopoeder 250 gram witte basterdsuiker 1 theelepel zout 580 gram boter 100 gram gepasteuriseerd eigeel Meng de bloem, basterdsuiker, zout en cacaopoeder in een kom en maak een kuiltje in het […]

Chocolade brownie

Goedgevulde superbrownie 750 gram suiker 160 gram cacao 120 gram bloem 2 theelepel bakpoeder 480 gram geklopte eieren 500 gram gesmolten boter (niet heet) 1 eetlepel vanille extract 400 gram chocolade pastilles Verwarm oven op 160 graden. Zeef en meng droge ingrediënten (behalve pastilles). Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Voeg nat aan […]