Fishcakes Thai

Aziatische viskoekjes 1 kilo vis 1 kilo boter 350 gram zoete aardappel 4 lente ui 1/2 bos koriander 1/2 bos munt 2 rode pepers 2 eieren 4 centimeter citroengras 1/2 eetlepel gember 1 eetlepel red curry Rasp de zoete aardappel grof op een kaasrasp. Meng de rest van de ingrediënten in de keuken machine tot […]

Flensjes

Traditionele pannenkoekjes 1 liter melk 350 gram bloem 6 eieren 125 gram suiker 1 sinaasappelrasp 125 gram boter Smelt de boter, en meng dit goed met de rest van de ingrediënten. Bak in de koekenpan met wat boter of olie

Dauphine aardappelen

Aardappels uit de oven op z’n Frans 1,5 kilo kruimige aardappelen 2,5 deciliter water 125 gram boter 125 gram bloem 4 eieren Zout Peper Nootmuskaat Puree maken van aardappelen, goed droog stomen na afgieten. Het water aan de kook brengen met de boter, vuur laag zetten en de bloem er aan toevoegen tot je een […]

Decor Tuille

Knapperige koekjes die je kunt vormen als ze warm zijn! 100 gr bloem 100 gr eiwit 100 gr gesmolten boter 100 gr poedersuiker Meng alles bij elkaar tot een beslag en laat het koud worden in de koelkast. Smeer de koekjes tot gewenste grootte op een bakplateau met bakpapier eronder. Afbakken op 160 graden tot […]

Donuts

Amerikaanse klassieker! (+/- 9 stuks) 3 gram gedroogde gist 18 mililiter lauw water 75 mililiterlauwe melk 1 eetlepel suiker 30 gram gesmolten boter 172 gram bloem 1 eieren Meng gist, water, melk en een beetje suiker in een kom. Zet deze 10 minuten apart. Meng het gistmengsel met de boter, bloem, eieren en de rest […]

Duchesse Aardappel

Knapperige aardappeltoefjes 1 kilo aardappelpuree (bintje) 80 gram eidooier 100 gram boter 100 gram melk Zout, peper en nootmuskaat Kook de aardappelen gaar en maak hier een droge puree van. Zorg dat je boter op kamer temperatuur is. Meng de aardappelpuree met de rest van de ingrediënten. Nu kan je het mengsel opspuiten naar wens […]

Elderflower parfait

Bloemig dessert Een dag van tevoren: verwarm 2 liter room tot 86 graden, voeg 50 gram elderflowers toe en laat een nacht afkoelen. Uitlekken en afmeten. pâte à bombe: 360 gram eigeel 150 gram ei 300 gram suiker 150 gram water Verhit de suiker en water tot 125 graden. In een kom: klop de eieren […]

Croissant Churros

Frans-Spaans zoet broodje (recept voor 50 stuks) 7 eetlepels suiker 1,25 liter water 10 gram zout 3 eetlepel kaneel 875 gram croissants 10 eetlepeel zonnebloemolie Mix de croissants tot een poeder in de mixer. Kook het water met zout, olie en suiker. Voeg kaneel en croissantpulver toe. Plaats in spuitzak en spuit direct in frituurpan, […]

Chocolate Chip Cookies

Verslavende koekjes 200 gram bloem 100 gram suiker 125 gram zachte boter 3 gram zout 50 gram pure chocolade stukjes 1 vanille stokjes 1 stuks eieren Alles bij elkaar in een mengkom en kneden tot een deeg. Kleine bolletjes vormen van het deeg en speels met de duim platdrukken. 175 graden 6 minuten windkracht 3 […]

Crème surprise

Vulling voor desserts 80 gram creme pâtissière 50 gram poedersuiker 200 gram crème fraiche Isigny Werkwijze: Crème fraîche opslaan. Crème pâtissière licht verwarmen (lauw) en hierin de poedersuiker oplossen. Vervolgens de crème fraîche erdoor spatelen.