Crème Patissière

Het recept voor Franse dessertvulling, oftewel Crème Patissière. Speciaal van Ethica, voor jou. Romige franse dessertvulling 4 deciliter melk 2 eieren 3 eierdooiers 1 vanillestokje 160 gram suiker 50 gram bloem Verwarm de melk met de vanille en de helft van de suiker. Klop de eieren luchtig en meng met de rest van de suiker. […]

Crème surprise

Het recept voor Franse dessertvulling, oftewel Crème Surprise. Speciaal van Ethica, voor jou. Vulling voor desserts 80 gram creme pâtissière 50 gram poedersuiker 200 gram crème fraiche Isigny Werkwijze: Crème fraîche opslaan. Crème pâtissière licht verwarmen (lauw) en hierin de poedersuiker oplossen. Vervolgens de crème fraîche erdoor spatelen.

Cremeux van gebrande tomaten

Het recept voor Franse hartige creme van gebrande tomaten, oftewel Cremeux. Speciaal van Ethica, voor jou. Hartige creme 600 gram puree van geplisseerde en donker geroosterde tomaten (bijna verbrand) 100 gram eidooier 100 gram boter 100 gram room 6 blaadjes gelatine (of 9 gram gelatinepoeder) Maak de puree hoog op smaak met worchestershiresaus, knoflook, limoen, […]

Knapperige chocoladebodem

Het recept voor een knapperige chocoladebodem voor je taart. Speciaal van Ethica, voor jou. Lekkere bodem voor taarten 170 gram fijne suiker 330 gram zachtgeworden boter 1 ei 2 eidooiers 430 gram bloem 30 gram cacao poeder 1 gram zout Meng de suiker met de boter. Voeg langzaam de eieren en de eidooiers toe. Voeg […]

Churros

Spaanse zoete stengels 230 gram melk 230 gram water snuf zout 230 gram blokjes boter 230 gram bloem 45 gram eieren Poedersuiker voor garnering Breng de melk, het water, zout en boter al roerend aan de kook. Zodra de boter is gesmolten, voeg de bloem toe. Goed roeren om alles te mengen tot de mix […]

Kokos custard

Hartige vla 1 liter kokosmelk ½ eetlepel gember 300 gram ei 300 gram eigeel 15 gram agar agar 1 eetlepel knoflook zout en peper Breng de kokosmelk aan de kook, en als deze kookt los hier de agar hierin op en laat even zachtjes doorkoken om de agar te activeren. Verwarm au bain marie de […]

Corn bread

Zuid-Amerikaans brood 400 gram boter 900 gram mais 160 gram room 90 gram melk 165 gram ei 245 gram bloem 230 gram isomalt 160 gram polenta 100 gram suiker 4,5 gram bakpoeder 2,5 gram baking soda Verwarm oven op 90 graden. Kook de boter met de mais. Mix dit in de blender en voeg de […]

Mais fritters

Knapperige maiskoekjes 800 gram mais 2 eieren 10 gram zout 30 gram suiker 150 gram bloem 1 bos lente ui 2 tenen knoflook 1 ui fijn gesnipperd Meng alle ingrediënten met elkaar en knijp balletjes en frituur op 160/175 graden.

Courgette Rösti

Geniet van een knapperige gezonde bite in de vorm van een Courgette Rösti. 4 grote courgettes 2 eieren 3 bosuien 30 gram fijngehakte peterselie 30 gram fijngehakte munt 125 gram geraspte kaas 65 gram bloem citroen zout en peper Rasp de courgettes op de grove rasp van een kaasschaaf. Strooi een klein beetje zout erop […]

Couscous crisp

Oosters krokantje 250 gram couscous 400 mililiter bouillon naar keuze 30 gram verse kruiden naar keuze 1 sjalot 25 mililiter eiwit Verwarm oven op 120 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier of een siliconen bakmatje. Kook de couscous met de bouillion en de verse kruiden. Mix het mengsel in de blender met de sjalot. […]