Geschroeide sinaasappel anglaise

Heerlijke dessertcrème 9 gebrande sinaasappelen 600 gram wite basterdsuiker 350 gram boter 6 eieren 6 eidooiers Gebruik het sap en de schil van de gebrande sinaasappelen. Alles mengen en au bain marie garen tot 75 graden. Als laatste door een zeef gieten.

Buttermilk espuma

Romig dessertschuim 150 gram griekse yoghurt 150 gram karnemelk 200 gram slagroom 50 gram suikerwater Mengen, beluchten met 1 patronen in een kidde van 1 liter. NIET SCHUDDEN maar enkele uren in de koeling laten rusten.

Café de Paris boter (ansjovis boter)

Dé klassieke kruidenboter 700 gram boter 45 gram fijne ronde peterselie 45 gram gesneden bieslook 45 gram ansjovis 250 gram ketchup 30 gram cognac 30 gram Madeira 20 gram knoflookteen 40 gram grove mosterd Meng in de keukenmachine de ansjovis, drank en de knoflook. Voeg de ketchup, madeira, mosterd en boter toe. Snijd de kruiden […]

Cannoli

Gevuld Italiaans dessertkoekje De koekjes: 285 gram bloem 1 eetlepel suiker 1/4 theelepel kaneel 1/4 theelepel zout 2 eetlepels boter 120 mililiter witte druivensap 1,5 eetlepel rode wijnazijn 2 grote eidooiers 1 eiwit olie om in te frituren De vulling: 450 mililiter volle ricotta, uitgelekt 225 gram mascarpone 85 gram poedersuiker 65 gram mini chocolate […]

Karamel

Het recept voor het maken van een mierzoete karamel / caramel. Speciaal van Ethica, voor jou. Recept voor smeerbare of voor schenkbare karamel Smeerbaar 1000 gram suiker 290 gram water 540 gram slagroom 350 gram boter ongezouten 8 gram zout Schenkbaar 1000 gram suiker 360 gram water 1000 gram slagroom 8 gram zout Proces is […]

Gekarameliseerde melk (Dulce de Leche)

Het recept voor Zuid-Amerikaanse gekarameliseerde melk / karamelpasta. We noemen dit Dulce de Leche. Speciaal van Ethica, voor jou. Dulce de leche 500 gram boter 250 gram melkpoeder Smelt de boter op matig vuur. Voeg het melkpoeder toe en breng al roerend aan de kook. Wanneer het egaal guidbruin kleurt door zeef halen en even […]

Champagne sabayon

Het recept voor het maken van een heerlijke champagne sabayon. Speciaal van Ethica, voor jou. Romige luxe dessertsaus 250 ml champagne 250 gr eigeel 250 gr suiker 500 gr room Meng de eigeel, suiker en champagne samen in een kom en klop dit au bain marie op tot 80 graden celsius. Goed blijven kloppen met […]

Cheesecake

Het recept voor het maken van een heerlijke cheesecak. Speciaal van Ethica, voor jou. De lekkerste cheesecake van Den Haag Voor 3 taarten Bodem: 400 gram bloem 100 gram amandelpoeder 200 gram bruine basterdsuiker 20 gram eigeel 400 gram zachte boter Deeg uitrollen en afbakken in de oven 180°C 12 minuten. Vulling: 650 gram roomkaas […]

Bloemkool mousse

Heerlijk bijgerecht 800 gram bloemkoolroosjes 600 deciliter room 200 deciliter kippenbouillon 8 gelatinevellen 10 gram grof gesneden kervel zout Zet de bloemkoolroosjes aan in de olie zonder te kleuren. Blus af met de kippenbouillon en 2 deciliter room, breng op smaak met zout en dek af met vetvrij papier. Laat dit rustig garen, als de […]

Blondi

Zusje van de brownie 675 gram boter 12 eieren 1200 gram suiker 750 gram bloem 15 gram zout 540 gram witte chocola Smelt de boter met de chocola. Klop eieren met suiker stijf. Meng de chocola met de eieren en meng voeg bloem en zout toe. Verwarm de oven op 175 graden en als deze […]