Crabcakes

Het recept voor een het maken van crabcakes. Speciaal van Ethica, voor jou. Hartige viskoekjes 800 gram krab 3 eieren 50 gram kreeftenmayonaise (of normale mayo) 8 gram mosterdpoeder 1 ui gesnipperd 1 gram cayennepeper 5 gram knoflookpoeder 3 gram oldbay 10 gram zout 40 gram olijfolie 240 gram panko 5 gram peterselie Alles goed […]

Wortelcake

Het recept voor het maken van een heerlijke wortelcake. Speciaal van Ethica, voor jou. Smeuïge cake 1000 gram suiker 20 gram zout 500 gram bloem 15 gram kaneel 7 gram bakpoeder 6 gram baking soda 10 eieren 400 gram olie 500 gram geraspte wortel Oven verwarmen op 170 graden. Eieren in mixer, 3 minuten op […]

Ceasardressing

Een tradidionele saladedressing 325 gram ei 105 gram fijne mosterd 30 gram ansjovis 60 gram parmazaan 30 gram knoflooktenen 2x sap van citroen 1225 ml arachideolie Peper 15 gram zout Meng alles behalve de olie in de keukenmachine fijn. Als alles fijn is, al draaiende de olie langzaam en gelijkmatig toevoegen. Niet te snel de […]

Champagne sabayon

Het recept voor het maken van een heerlijke champagne sabayon. Speciaal van Ethica, voor jou. Romige luxe dessertsaus 250 ml champagne 250 gr eigeel 250 gr suiker 500 gr room Meng de eigeel, suiker en champagne samen in een kom en klop dit au bain marie op tot 80 graden celsius. Goed blijven kloppen met […]

Cheesecake

Het recept voor het maken van een heerlijke cheesecak. Speciaal van Ethica, voor jou. De lekkerste cheesecake van Den Haag Voor 3 taarten Bodem: 400 gram bloem 100 gram amandelpoeder 200 gram bruine basterdsuiker 20 gram eigeel 400 gram zachte boter Deeg uitrollen en afbakken in de oven 180°C 12 minuten. Vulling: 650 gram roomkaas […]

Cheesecake limoen

Het recept voor het maken van cheesecake limoen. Speciaal van Ethica, voor jou. Zuur frisse cheesecake Bodem: 240 gram maria koekjes 20 gram suiker 220 gram boter Meng dit alles bij elkaar in de keukenmachine tot het een mooi glad deeg is. Stort dit in een taartvorm  of bakblik, druk aan en laat het opstijven. […]

Chocolade mousse

Het recept voor het maken van een chocolade mousse. Speciaal van Ethica, voor jou. Het lekkerste dessert dat er bestaat 450 gram pure chocolade pastilles 200 gram suiker 270 gram gezeefd eiwit 180 gram gezeefd eidooier 1 liter room Laat de chocolade smelten au bain marie. Sla de room half op met de helft van […]

Chocolade taartje

Het recept voor het maken van een warm chocolade taartje. Speciaal van Ethica, voor jou. Een warm chocolade verrassingsdessert Voor 9 taartjes 120 gram chocolade 75 gram boter 40 gram melk 45 gram room 110 gram eieren 30 gram suiker 35 gram bloem Eieren en suiker opslaan. In een kom chocolade klaarzetten. In een pan […]

Chocolade deeg

Het recept voor het maken van chocolade deeg voor taarten. Speciaal van Ethica, voor jou. Chocoladedeeg voor een taartbodem 580 gram bloem 150 gram cacaopoeder 250 gram witte basterdsuiker 1 theelepel zout 580 gram boter 100 gram gepasteuriseerd eigeel Meng de bloem, basterdsuiker, zout en cacaopoeder in een kom en maak een kuiltje in het […]

Chocolade brownie

Goedgevulde superbrownie 750 gram suiker 160 gram cacao 120 gram bloem 2 theelepel bakpoeder 480 gram geklopte eieren 500 gram gesmolten boter (niet heet) 1 eetlepel vanille extract 400 gram chocolade pastilles Verwarm oven op 160 graden. Zeef en meng droge ingrediënten (behalve pastilles). Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Voeg nat aan […]