Geschroeide sinaasappel anglaise

Heerlijke dessertcrème 9 gebrande sinaasappelen 600 gram wite basterdsuiker 350 gram boter 6 eieren 6 eidooiers Gebruik het sap en de schil van de gebrande sinaasappelen. Alles mengen en au bain marie garen tot 75 graden. Als laatste door een zeef gieten.

Cannoli

Gevuld Italiaans dessertkoekje De koekjes: 285 gram bloem 1 eetlepel suiker 1/4 theelepel kaneel 1/4 theelepel zout 2 eetlepels boter 120 mililiter witte druivensap 1,5 eetlepel rode wijnazijn 2 grote eidooiers 1 eiwit olie om in te frituren De vulling: 450 mililiter volle ricotta, uitgelekt 225 gram mascarpone 85 gram poedersuiker 65 gram mini chocolate […]

Bananenbrood

Twee smeuïge cakes 1280 gram bloem 7,5 gram bakpoeder 21 gram baking soda 9 gram zout 2000 gram rijpe bananen 20 gram citroensap 340 gram eieren 1280 gram suiker 400 gram zonnebloemolie 250 gram gedroogde bananenstukjes Verwarm oven op 175 graden. Meng bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en zet apart. Mix […]

Bearnaise

Warme saus voor bij een goed stuk vlees 100 gram castric 70 gram eigeel Geclarifeerde boter Kervel dragon Voor de castric: reduceer 150 ml witte wijn en 150 ml azijn met een halve sjalot, 1 blad laurier en 10 peperkorrels tot 100ml vloeistof en zeef dit. Dit is je castric. Meng je castric met de […]

Chocolade biscuit

Knapperig koekje met chocolade 350 gram chocolade naar keuze 150 gram boter 540 gram suiker 440 gram eieren 270 gram bloem 14 gram bakpoeder Verwarm oven op 180 graden. Smelt de chocolade zachtjes. Klop de eieren met de suiker op hoge stand voor 10 minuten. Klop op middel stand voor 5 minuten. Voeg langzaam het […]

Blondi

Zusje van de brownie 675 gram boter 12 eieren 1200 gram suiker 750 gram bloem 15 gram zout 540 gram witte chocola Smelt de boter met de chocola. Klop eieren met suiker stijf. Meng de chocola met de eieren en meng voeg bloem en zout toe. Verwarm de oven op 175 graden en als deze […]

Boterkoek

Nederlands lekkernij voor bij de koffie 1 kilo boter 1 kilo bloem 800 gram witte basterdsuiker 200 gram fijngemalen hopjes 4 eieren 5 gram zout Rasp van 3 citroenschillen Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Meng alles en stort het beslag in een ovenslee Afbakken op 150 graden 45 min Eerst nacht laten staan

Brioche

Verwarm de oven op 180 graden celsius. 5 eieren 75 ml melk 30 gr gist 250 gr boter 500 gr bloem 15 gram zout 50 gram suiker Verwarm de melk tot iets boven kamertemperatuur en laat hierin de gist activeren, tot er bubbeltjes beginnen te komen. Meng de melk, gist, bloem en suiker bij elkaar […]

Brownie

Broertje van de Blondi 500 gram boter 280 gram pure chocolade 8 eieren 600 suiker 240 bloem 15 gr bakpoeder Snufje zout Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Meng de eieren, suiker, bloem, bakpoeder en zout met elkaar in een mengkom. Spatel hier het chocolade boter mengsel door heen en meng goed […]

Bailey’s saus

Feestelijke saus voor bij het dessert 425 gram room 580 gram melk 250 gram eigeel 150 gram suiker 4 deciliter Bailey`s Kook de room, melk en suiker op. Als deze kookt, meng dit met het koude eigeel en roer het goed met de garde. Als alles goed gemengd is, weer terug in de pan en […]